Flere domener og nettsider på et webhotell

Mange som driver med affiliate markedsføring og annen reklame på Internett, ønsker gjerne å ha flere domener og nettsider på et webhotell. Dette er både billigere og veldig praktisk og forholde seg til. Det er mange webhotell leverandører som kan levere en slik løsning, spesielt blant amerikanske og engelske tilbydere, men også norske i de senere årene. Vi foretrekker i hovedsak utenlandske webhotell da dem er billigere og kan som oftest tilby flere funksjoner og en raskere kundesupport enn det norske leverandører kan. Dersom du ønsker et topp webhotell hvor du enkelt kan sette opp flere nettsider og domener på dette kan vi anbefale på det varmeste Hostgator, Bluehost eller Hostrocket.

Hvordan setter jeg opp en slik løsning?

Det vanligste er da at man forholder seg til kun en eller to registrarer som for eksempel Namecheap.com eller Domeneshop.no og registrerer alle domenene der.

  1. Registrer først domenet du ønsker å bruke hos en registrar som Namecheap.com eller Domeneshop.no
  2. Kjøp webhotell hos en leverandør som tilbyr flere domener på et webhotell, feks. HostgatorBluehost eller Hostrocket.
  3. Velg «I currently have a domain name» og skriv inn domenenavnet. Dette er da hoveddomenet som er tilknyttet til kontoen din.

4. Etter at du har kjøpt webhotell hos for eksempel Hostgator vil du få en velkomst e-post hvor det vil stå navntjenere ditt webhotell har blitt tildelt, for eksempel:

«Your nameservers that must be registered are:

ns1.hostgator.com (174.121.219.68)
ns2.hostgator.com (174.121.219.69)»

Disse navntjenerene legger du da inn hos din registrar (feks Domeneshop.no) på det domenenavnet som du registrerte.

5. Hoveddomenet er nå tilknyttet til kontoen din hos webhotelleverandøren og skal være klar til bruk innen 24 timer.

For å tilknytte flere domener til kontoen, logg inn på kontrollpanelet på ditt nye webhotell (Hostgator) og velg «Addon domains» fra menyen.

6. Skriv inn detaljer for det nye domenenavnet.

7. Domenenavnet er lagt til. Logg inn hos registraren din (Domeneshop.no) og forandre navnetjenerene som i Steg 4 på det nye domenenavnet. Domenenavnet er klar til bruk innen 24 timer.