I mai 1985 var det kun ett .com domene registrert. (think.com). Samme år i oktober ble ett nytt domenenavn registrert. I 1993 hadde nummeret steget til ca 600 .com domenenavn. I dag er det mer enn 15 millioner domener registrert.

Hva er et domene?

De fleste datamaskiner tilknyttet til Internett kjennetegnes av et unikt nummer kalt IP adresse. (234.543.324.12.243) Dersom du skriver inn et slikt nummer i din browser (Internet Explorer) kommer du til den siden den er relatert til. Men et slikt tall kan være veldig vanskelig å huske samtidig som det er tidkrevende å skrive inn. Et domenenavn erstatter disse tallene (IP adressen) med et enkelt ord eller utrykk som besøkende enkelt husker til en annen gang.

Eierskap av domene

Den som har kjøpt et domene «eier» det så fremt det ikke er et trademark navn. Kort fortalt er et trademark navn et internasjonalt registrert navn som er brukt av et firma for å skille deres produkt fra et annet. For eksempel dersom du eide CocaCola.com måtte du gitt dette domene gratis vekk til CoCaCola firmaet dersom de ba om det. For å unngå en slik situasjon bør du sjekke om navnet er trademark før du registrerer det.

Salg av domenenavn

I den senere tid har det blitt populært å selge populære domenenavn. Verdien av domenenavn kan kjennetegnes ved hjelp av flere faktorer som:

Lengden – Hvor langt er det? kort og lett og huske?

Bokstaver – Inkluderer det tall, bindestreker? Bindestrek fungerer kun på noen domenenavn

Endelse – .com er mest verdifult, deretter .net og .org

Merkenavn – Er navnet i bruk i en industri

Generellt eller spesifisert – Music.com appelerer til en større folkemengde enn bodybuilding.com

Kjente domene salg

Business.Com — USD $ 7.5M
AsSeenOnTV.Com — USD $ 5M
Loans.com — USD $ 3M
Autos.com — USD $2.2M
Drugs.Com — USD $ 823K
University.com –USD $ 530K
BlackJack.Com — USD $ 460K
eFlowers.Com — USD $ 1M
Computer.Com –USD $ 500K