Kortere adresse

En adresse som www.members.ral.com/dittfirma kan være vanskelig å huske samtidig som det ikke ser bra ut for promotering. www.dittfirma.no ser bedre ut i tillegg til at det gir troverdighet til kundene dine.

 

Søkemotoroptimalisering

Dersom du har et domenenavn som ser ut som «www.dittfirma.lycos.com», bør du straks skifte. Dette er et eksempel på et subdomene. Slike domener blir «straffet» i søkemotorer og får en dårligere plassering. Grunnen er at mange bruker slike adresser som «spam». I de største søkemotorene blir ikke engang slike domener registrert.

En side med et domenenavn relevant til innholdet gir også mye bedre søkeresultat. For eksempel dersom du har et firma som driver med bilsalg vil www.bilsalg.no gi god rangering i søkemotorer og øke salget.

 

Beskytt firma navnet

Dersom du allerede har registrert en webside under .com eller .no bør du seriøst vurdere å kjøpe .net og .org også. Dette gjelder spesielt for deg som eier et firma. Konkurrenter kan når som helst kjøpe disse domenene og skape trøbbel for deg. To forskjellige firma med det samme domenenavnet gjør kunder forvirret. I tillegg vil disse nå høyt opp i plassering hos søkemotorer på ditt firmanavn, om ikke høyere.

 

Investering

Investering i domener har blitt populært blandt mange, enten det gjelder for bruk eller salg. Dette er fullt lovlig så lenge du ikke registrerer «trademark navn» på allerede eksisterende firma.

 

Sikre familie navnet

Dersom du har et vanlig familie navn er det store sjanser for at noen allerede har registrert det under .com, men kanskje .net. eller .info fremdeles er ledig? Hvem vet hvor populært Internett blir i framtiden? Kanskje blir det like vanlig med .com adresse på familie navn som en vanlig post adresse.