Mange domenenavn er tatt

Ved noen kjappe søk i domenenavn ser du for at mange av «de beste» domenenavnene er tatt allerede. Det eksisterer alikevel enda mange gode navn som ikke er tatt.

Tips

Dersom dittnavn.com eller dittnavn.no er opptatt, kan du først vurdere dittnavn.net, .org, .info eller .nu. Har du alikevel bestemt deg for et .com eller .no domene kan du først prøve en sjonglering av ordene dersom mulig. Et eksempel er flybillig.no som kan bli til billigfly.no. Et annet alternativ er å putte inn en bindestrek – fly-billig.no, men dette fører i mange tilfeller til en feilstavelse og er bedre for bruk til å skille ord. Du kan også prøve å bytte ut ord med synonymer. I flybillig.no kan «billig» erstattes med «rimelig» – flyrimelig.no. Også dette kan føre til en dårligere «klang» i navnet eller at et viktig søkeord blir byttet ut. Et siste alternativ er å legge til en endelse eller forstavelse i domenenavnet.

Eksempel på vanlige endelser. Vi bruker navnet «bedrift» for å illustrere:

bedrift-as.com

bedriftsguiden.com

bedriftworld.com

ebedrift.com

bedriftonline.com

guidennavn.com

bedriftlink.com

bedriftnorge.com

bedrift1.com

e-bedrift.com

minbedrift.com

bedriftservice.com

bedriftweb.com

bedriftas.com

dinbedrift.com

Kjøp av domenenavn

Du kan også prøve å kjøpe et eksisterende domenenavn. www.whois.net tilbyr en søkefunksjon hvor du enkelt kan se hvem som eier domene samt kontaktinformasjon.