Små til mellomstore bedrifter

Mange små bedrifter som ikke er avhengig av ett nettsted, men som bruker det som en informasjonskanal, trenger i utgangspunktet ikke noen dyr løsning på webhotell. Trenger din bedrift kun en enkel nettside med med mindre enn 200 undersider med litt informasjon om bedriften og noen bilder og videoer, er det mer enn godt nok med den billigste løsningen. Shared Hosting er da til å anbefale.

Større bedrifter

Er derimot din bedrift stor og det forventes mer enn 1000 besøk daglig, er en litt dyrere løsning absolutt til å anbefale. Kanskje den viktigste funksjonen er god oppetid. Oppetiden bør være tilnærmet 100%. Mange undersider, bilder og video innebærer også at du trenger et webhotell med høy båndbredde og lagringsplass. Støtte for funksjoner som PHP, SSI, Perl & CGI og MySQL er oftest helt nødvendig for større bedrifter.

Mange større bedrifter velger Dedicated Hosting som er en løsning hvor bedriften leier en hel server som er dedikert kun til bedriften. Et godt og billigere alternativ er også VPS Hosting.

Et annet alternativ er Colocation Hosting som blir brukt kun når din egen hardware er god nok, og en webhotell tilbyder tar vare på din server i et datasenter.