Dersom du ønsker å drive ett nettsted som har med e-handel å gjøre som for eksempel en nettbutikk blir et vanlig webhotell eller Shared Hosting for enkelt. Sant skal sies at det er ikke alltid de dyreste alternativene som er de beste, men for nettsteder relatert til e-handel trengs det noen ekstra funksjoner som er helt nødvendige.

Kryptering av kredittkortdetaljer

Den viktigste funksjonen for deg som skal drive en e-handel nettside eller en nettbutikk er et sikkert betalingssystem. Webhotell tilbyderen og det abonnementet du søker må støtte noe som kalles Secure Socket Layer (SSL). SSL gjør kryptering av kredittkort informasjon over Internett mulig og sikrer kundene dine mot kredittkortsvindel. Dette er noe alle nettbutikker og andre nettsteder med betalingstjenester må ha for å bli tatt seriøst i dagens marked. For å ta i bruk SSL, trenger man også en dedikert IP adresse.

Stor lagringsplass og høy båndbredde

En nettbutikk trenger også ofte et webhotell med stor lagringskapasitet ettersom det er mange bilder og eventuelt video som demonstrerer produktene. Dette gjør at det også går mye båndbredde med på hver besøkende.

Avanserte funksjoner

Sørg for at webhotellet du velger støtter de mest avanserte funksjoner og språk. Det er også viktig at du velger en tilbyder hvor du kan lage flere større databaser ettersom det er dette de fleste nettbutikkløsninger er tilknyttet.

Vi anbefaler de som ønsker en nettbutikkløsning å gå for en Virtual Private Server (VPS) eller Dedicated Hosting.