Sånn finner du de beste aksjene for deg

Posted by:

Det er viktig at vi investerer i de aksjene som er de beste for akkurat oss, og med den enorme mengden av forskjellige muligheter kan dette føles ganske uoverkommelig noen ganger. Men med en liten innsats kan man fort finne ut av om aksjene man vurderer er noen som passer for deg eller ikke – og her er det mange som velger å fokusere ikke bare på økonomi og prognoser, men også verdier og andre elementer som kan påvirke vekst langt inn i fremtiden.

Med et stadig økende fokus på både investeringer og ikke minst også bærekraft i samfunnet vårt, er dette noe som mange vurderer i sammenheng med alle de andre faktorene man potensielt ser på før man velger om man vil investere eller ikke. Det er selvsagt penger mange tenker på, men det blir mer og mer vanlig å også tenke på faktorer som for eksempel etikk, bærekraft og andre faktorer som vil være med på å bestemme hvordan fremtiden vår på jorda ser ut, og dette er viktig å tenke over.

Finnes det gode og dårlige aksjer?

Det kortet svaret på dette er nei, men la oss snakke litt mer om dette. Når det kommer til hvilke aksjer som er gode aksjer, og hvilke aksjer som potensielt er dårlige aksjer, handler dette i høy grad om hvilken type investor du er, hvilken toleranse for risiko du har og ikke minst hva strategien din er og hva ambisjonene dine er. Dette er alt sammen elementer som spiller inn når det kommer til å kunne vurdere om en aksje er bra for deg eller ikke bra for deg. Her er et eksempel:

  • Kryptovaluta: dette er noe som flere og flere investerer i, men er samtidig noe som kan bli beskrevet som både en god og en dårlig aksje å investere i. Dette er basert på flere forskjellige faktorer. Det er en god aksje hvis man har en høy toleranse for risiko og hvis man ønsker å tjene mye penger fort, men samtidig er ok med risikoen som følger med – altså at man også kan ende opp med å tape penger fort. Dette er derimot en dårlig aksje hvis man har en lav toleranse for risiko og derfor ikke ønsker å investere i en volatil aksje på dette nivået. Så om det er en god eller dårlig aksje handler om investoren også.

Det er selvsagt viktig at man setter seg inn i de forskjellige aksjene man ønsker å investere i, sånn at man hele tiden kan vurdere om man velger riktig. Dette kan være basert på verdier, tanker om fremtiden, bærekraft, risikotoleranse og andre aspekter. Sett deg godt inn i firmaene du vurderer å investere i, sånn at du kan gjør en helhetlig vurdering før du velger om du vil investere eller ikke. Og gjør alltid dette, selv om du får råd av noen som har styr på investeringer og aksjer, for det som er riktig for dem, er ikke alltid riktig for deg – ta en personlig vurdering.

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.