I mange sammenhenger kan ikke en webhotell leverandør tilby dedikerte servere som passer dine behov. Da er det alltid mulig å tilpasse din egen server og plassere den i et datasenter hos en tilbyder. Colocation server betyr at du kjøper en server fra for eksempel HP, Dell, Gateway eller en annen tilbyder og plasserer denne i et datasenter hos en webhotell tilbyder. Webhotell tilbyderen er da ansvarlig for nettverk infrastruktur og passer på serveren for deg.

Fordeler med Colocation Server

Du eier selv all hardwaren og softwaren og kan også oppgradere etter ønske og når du vil. Det innebærer dog at du fysisk må inn på datasenteret hvor serveren ligger.

En Colocation Server ligger ofte tryggere til på et datasenter enn i firmaets bygning.

En Colocation Server har bedre og raskere tilgang til internett enn om du hadde serveren i firmaets bygning.

Dersom firmaet ditt flytter, trenger du ikke flytte på serveren og du slipper nedetid og reinstallering av utstyret.

Ulemper med Colocation server

Dersom du velger Colocation Server medfører dette også at du som kunde er fult ansvarlig for alt utstyret. De fleste data centre vil overvåke systemet ditt, men dersom problemer oppstår må kunden ordne dette, dersom det ikke foreligger en vedlikeholds kontrakt.

Det kan være vanskelig å finne et datasenter som er i nærheten av firmaet ditt.

Å ha en Colocation server betyr mye høyere utgifter om man sammenligner med Dedicated Hosting. Du må selv kjøpe software og hardware og enten ansette folk som kan ta seg av serveren eller leie personer som jobber på datasenteret.

Colocation server sammendrag

  • Gir full kontroll av serveren
  • Lar deg tilpasse hardware og software
  • Vanligvis den dyreste løsningen
  • Passer for veldig store firma med en stor tilværelse på nett