Sammenlign leverandører av Shared Hosting

Shared Hosting (Delt Webhotell) er den mest populære og vanligste løsningen man finner hos webhotelltilbyderene. Shared Hosting vil si at mange forskjellige nettsider fra flere kunder deler en server.  Hver nettside ligger i en egen seksjon på serveren for å adskilles fra andre nettsider. Shared Hosting er desidert også den billigste formen for webhotell.

Generelt sett er tilbyderen av Shared Hosting ansvarlig for driften av serveren, installering av programvare, teknisk støtte, backup og oppdatering av sikkerhet. I de fleste tilfeller brukes det et nettbasert kontrolpanel som for eksempel cPanel, Plesk eller H-Sphere. Mange større webhotell tilbydere bruker egenproduserte kontrollpanel.

Fordeler med Shared Hosting

Delt webhotell har flere fordeler, den største er lavere pris. Ettersom webhotell leverandøren ofte lagrer flere tusen nettsider på samme server, vil kostnadene blir lavere for forbrukeren.

Med Shared Hosting slipper du også høye vedlikeholdskostnader ettersom leverandøren tar seg av dette og tekniske problemer som kan oppstå. Alle oppgraderinger av software og hardware er noe som webhotell tilbyderen tar seg av.

Shared Hosting gjør også at du får tilgang til ditt webhotell nesten med en gang. Dersom man sammenligner med en VPS eller dedikert server, kan det ta opptil 3 dager før man får tilgang til webhotellet.

Ulemper med Shared Hosting

Ytelse kan være dårligere, men i disse tider hvor prisen på hardware og software synker daglig er dette et problem som kanskje ikke er så relevant lenger som det var før. De fleste amerikanske Hosting firmaene kan tilby delte webhotell av topp kvalitet med et minimum av nedetid og rask ytelse. Ytelsen kan dog være dårligere noen ganger om du har en stor nettside eller en nettside som baserer seg på databaser eller e-commerce.

Oppsumering

  • Den billigste og vanligste formen for webhotell
  • Passer ikke for større nettsider og e-commerce
  • Passer for nyetablerte mindre og mellomstore nettsider

Sammenlign leverandører av Shared Hosting