LogoWebhotellStørrelseBåndbreddeCPURAMIP adresserPris mnd
Mer om Serverpronto
Serverpronto
60 GB5000 GB1.5 GHZ2 GB143.95 USD
Mer om Hostrocket
Besøk Hostrocket
40 GB SSD3 GHZ3 GB139.95 USD
Mer om Mochahost
Besøk Mochahost
70 GB2.26 GHZ1.5 GB229.95 USD
Mer om UK2NET
Besøk UK2NET
60 GB3 GHZ2 GB158.50 USD
Mer om A2 Hosting
Besøk A2 Hosting
20 GB400 GB2 GHZ2048128.99 USD
Mer om InMotion Hosting
Besøk InMotion Hosting
40 GB750 GB1.5 GHZ1 GB243.95 USD
Mer om HostGator
Besøk Hostgator
30 GB500 GB1.13 GHZ768 MB443.95 USD
Mer om SingleHop
Besøk SingleHop
25 GB3000 GB2.4 GHZ1 GB150.00 USD

Det flotte med VPS Hosting eller Cloud Hosting er at du selv kan konfigurere så og si alt. Tabellen over er kun eksempler, hos alle tilbyderene kan du selv for eksempel konfigurere med båndbredde, IP adresser eller RAM om ønskelig for en høyere pris.

Virtual Private Server (VPS), også kalt Cloud Server har samme egenskaper som en dedikert server for flere webhotell kunder i form av «virtuelle datamaskiner». Dette kan høres rart ut. Hvordan kan du ha en dedikert server dersom den blir delt av flere klienter? Forskjellen her er at tjenesten er satt opp slik at en webhotell klient har kun adgang til en prosentdel av serveren som igjen betyr at ressursene satt av til deg alltid er tilgjengelig for deg. Du er med andre ord garantert en bestemt del av for eksempel prosessorkraft, RAM, båndbredde og lagringsplass som ofte gjøres i bestillingen av en VPS. Enhver VPS ser ut som og opererer likt en dedikert server, men man deler altså ressursene med andre.

De fleste webhotell kunder ønsker full kontroll over serveren. De ønsker ikke å være på en server med tusenvis av andre kunder som er tilfelle med Shared Hosting. En Virtual Private Server (VPS) er et attraktivt alternativ for mange som ønsker stabiliteten av en dedikert server, men på en mindre skala. En VPS server er også mye billigere enn en dedikert server.

Fordeler

En Virtual Private server kan settes opp mye raskere enn en dedikert server som ofte må settes sammen før den er operativ.

Som med Dedicated Hosting, vil du får full tilgang til webhotellet (Root Acess). På denne måten kan du får full tilgang til moduler og programvare og jobbe direkte med operativsystemet ol.

En VPS server er alltid plassert på en rask datamaskin, ofte med de nyeste og beste hardware komponentene.

Det er enkelt å oppgradere en VPS server ettersom du kun bruker en liten del av serverens ressurser. Med en dedikert server må du vente til ny hardware fysisk blir installert.

Ulemper

En VPS har generelt lavere ytelse enn en dedikert server. Nå holder en VPS for de aller fleste formål så sant du ikke har planer om å sende ut tonnevis av e-poster eller drive en nettside med et stort forum og samtidig kjøre mange programmer samtidig.

Virtual Private Servere trenger mer teknisk kunnskap enn for eksempel Shared Hosting.

Ofte er kundeservicen litt tregere enn med for eksempel Shared Hosting.

Oppsumering

– En VPS er en mellomting mellom Shared Hosting og Dedicated Hosting.

– En VPS passer for større nettsider og mindre e-commerce nettsider.

– Virtual Private Servere er billigere enn dedikerte servere, men noe dyrere enn Shared Hosting.