GoDaddy er den største domeneregistraren i verden med over 53 millioner domener i deres kontroll. GoDaddy er faktisk større enn de neste 8 andre konkurrentene tilsammen. Bestilling av domener her er billig og blir billigere jo flere du bestiller. Et .com domene starter fra 12,99 USD, men blir billigere jo flere du bestiller og går ned til 8,29 USD om du har flere domener. Andre domener som .org og .net er enda billigere og går helt ned til 6,99 USD. GoDaddy har 9 forskjellige datasentre i USA og mern enn 3300 ansatte.

GoDaddy tilbyr i tillegg til domeneregistering også webhotell. GoDaddy har over 5 millioner nettsider på sine servere og i overkant av 2 millioner kunder som bruker deres hosting tjenester.

Hva er inkludert?

StørrelseBåndbreddeDomenerDatabaserPanelE-postPris år
150 GB25Custom500430 kr

Med det mellomste webhotellet, kalt ”Deluxe” (Shared Hosting) får man ubegrenset trafikkmengde, ubegrenset antall domener på webhotellet, 150 GB serverplass og 500 e-post adresser.  En av ulempene er at man kun får 500 MB lagringsplass for e-post og kun 25 MySQL databaser. Mange andre webhoster tilbyr ubegrenset lagrinsplass og antall MySQL databaser inkludert HostGator.

Ellers støtter GoDaddy webhotellene det meste av funksjoner og språk som PHP5, Python, Ruby og Perl. Det er enkelt å installere forskjellige blogger og forum inkludert WordPress, Joomla, Drupal og Moodle.

Prisen for delt webhotell (Shared Hosting) hos Godaddy starter fra 430 kroner i året ($75,48 USD) om du velger 24 måneder eller mer.

VPS hosting og Dedicated Hosting

Godaddy tilbyr også Virtual Private Server (VPS) og Dedicated Hosting for deg som ønsker mer kontroll over webhotellet. Dette trengs ikke for nybegynnere og brukes kun som oftest av avanserte brukere.

Pris på VPS hosting starter fra 26,99 USD per måned om du velger et 12 måneders abonnement. Båndbredde (trafikkemengde) er da på 1000 GB i måneden med 1 GB RAM og 40 GB lagringsplass. Et stort pluss er at du får med 3 dedikerte IP adresser. Operativsystemene du kan velge mellom er CentOS, Fedora og Windows.

Cpanel koster 9,99 USD ekstra per måned om du ønsker dette.

Kundeservice og oppetid

Oppetiden til Godaddy er garantert til å være 99,9%. Webhotell tilbyderen har en god kundeservice med Live Chat, og kontakt via telefon og e-post.

Vår vurdering

Godaddy er et bra alternativ å bruke som webhotell, men det er andre webhotell der ute som tilbyr mer for noenlunde samme pris. Et lite minus er at man kun kan ha 25 MySQL databaser på 1 GB hver og at det er kun 500 MB lagringsplass for e-post. Det koster også ekstra om du ønsker Cpanel på VPS hosting som mange andre tilbyr gratis inkludert HostGator.

Besøk GoDaddy