Hostgator ble etablert i 2002 og er en av de ledende webhotell tilbyderene i verden. Hovedkvarteret befinner seg i Houston, USA. HostGator har kunder i over 200 land og har over 800 ansatte. HostGator tilbyr Shared Hosting (Delt webhotell), Reseller Hosting, Virtual Private Server (VPS Hosting) og Dedicated Hosting (Dedikert webhotell). Webhotell giganten har over 12 000 servere og over 8 millioner domener tilkoblet webhotellene. Tilsammen utgjør båndbredden fra GatorHost 1 % av all internett trafikken i verden.

Hva er inkludert?

StørrelseBåndbreddeDomenerDatabaserPanelE-postPris år
490 kr

Med HostGator sin mellomste pakke ”Baby Plan” (Shared Hosting) får du ubegrenset plass på webhotellet, ubegrenset båndbredde og ubegrenset antall domener du kan ha på webhotellet.

Du kan også ha ubegrenset antall epostkontoer, MySQL databaser og FTP kontoer på webhotellet. Prisen for dette er ca. 490 kroner per år ($85,92 USD)

HostGator bruker cPanel kontrollpanel som er det beste på markedet etter vår mening. Webhotellet støtter så og si alt av funksjoner inkludert PHP5, CGI, Frontpage, Python og streaming av video.

Med Hostgator får du også FreeSiteBuilder og SiteStudio som er utmerkede programmer om du ikke har peiling på HTML. Du kan også velge mellom 4500 forskjellige templates og 52 gratis scripts.

Hostgator støtter WordPress, Joomla og Drupal og kan enkelt installeres ved få museklikk.

Du går også med gratis søkemotoroptimaliseringsverktøy og forskjellige videoer som kan hjelpe deg med å oppnå bedre resultater i Google.

VPS Hosting, Dedicated Hosting og Reseller Hosting

Dersom du ønsker mer kontroll og funksjonalitet kan HostGator også tilby VPS Hosting, Dedicated Hosting og Reseller Hosting.

Med VPS hosting får du full kontroll over webhotellet og et WHM kontrollpanel samt ukentlige backups.

Kundeservice og oppetid

HostGator har en utmerket kundeservice etter vår erfaring. Webhotell leverandøren tilbyr kundesupport 24 timer i døgnet, 365 dager i året. HostGator tilbyr også Live Chat slik at du kan få hjelp med en gang om du støter på problemer.

Oppetiden til HostGator 99,9%. Webhotell tilbyderen tilbyr også ”pengene tilbake garanti” om du ikke er fornøyd innen 45 dager.

Utmerkelser og priser

I 2008 ble HostGator annerkjent av Inc Magazine som det mestvoksende selskapet i USA blant private selskaper. Over 90% av kundene til HostGator oppgir at dem er fornøyd med tjenesten som tilbys.

Vår vurdering

HostGator er vår definitive favoritt blant alle webhotell vi selv har prøvd. Vi har selv dette webhotellet med 3 forskjellige kontoer (Leading Web Solutions AS). Vi er særs fornøyd og har aldri hatt noen problemer. Vi liker at du kan ha ubegrenset antall domener på webhotellet og Live Chat funksjonen som vi har brukt flere ganger. Hostgator er kanskje det beste webhotellet på markedet både med tanke på pris, funksjonalitet og kundeservice.

Besøk HostGator